Mitä et opi äänitekniikasta koulussa?

Vaikka koulutuksen saaminen onkin ehdottoman tärkeää, jää usein muutama seikka oppimatta. Syy voi olla siinä, ettei tietoa pidetä kovin tärkeänä, tai ettei se tule edistämään oppilaan uraa. Voidaan myös olettaa, että osa asioista on parempi oppia itse! Tähän onkin kerätty useimmat asiat, mitä koulun penkiltä ei opita.

  • 1. Todistus ei ratkaise kaikkea

Tälle alalle ei aina tarvita tutkintoa, sillä pelkällä taidolla pärjätään myös. Useat kuuluisimmat ääniteknikot eivät koskaan käyneet koulua, mutta näillä oli omanlainen osaaminen ja sellainen luova näkemys, mitä ei opita koulun penkiltä. Jos jo alkuun legendaarisia taitoja ei löydy, on syytä keskittyä opiskeluun, sillä muuten alalla ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia.

  • 2. Tekniset taidot ovat vain osa

Vaikka tekniset taidot ovat erittäin tärkeitä, ei mikään ole tärkeämpää kuin muiden ihmisten kanssa kommunikointi. Jos tämä tuottaa ongelmia, ei alalla pärjätä.

  • 3. Oikeita vastauksia ei aina ole

Jokin tyyli toimii toiselle, toinen taas toiselle. Yhtä oikeaa vastausta ei aina löydy ja joskus oikeaa vastausta ei ole ollenkaan. Jokaisella ääniteknikolla on aina uutta opittavaa, eikä alalla olla koskaan valmiita.

  • 4. Pennien takia ei kannata uhrautua

Vaikka alkuun voidaan joutua työskentelemään hiukan huonommalla palkalla, ei silti kannata myydä omaa osaamista pilkkahintaan. Tämä johtaa vain alan yleistilanteen huononemiseen.