Näin parannat kodin akustiikkaa ja nautit enemmän kaiuttimista

Suurin osa suomalaisista suosii kotinsa sisustuksessa varsin hillittyä ja minimalistista tyyliä, jossa hyödynnetään paljon puisia pintoja. Vaikka tällainen sisustus on vuosien varrella pysynyt kiistattomasti suosituimpana tyylinä sisustaa, skandinaavinen pelkistetty sisustus ei huoneakustiikan puolesta kuitenkaan ole yleensä kovin järkevä valinta. Onneksi kodin akustiikan parantaminen onnistuu jo muutamilla helpoilla askeleilla, jolloin pääset nauttimaan kaiuttimien laadukkaasta äänentoistosta omien suosikkielokuviesi ja musiikin parissa.

Tilaa laatukaiuttimet helposti verkosta

Mistä ääni tulee? No tietysti kaiuttimista. Tämän vuoksi myös kaiuttimet tulee osata sijoittaa huoneeseen oikein akustiikan parantamiseksi. Ennen huoneen uudelleen järjestelyä on tietysti tärkeää panostaa mahdollisimman laadukkaisiin kaiuttimiin, jotka löytyvät helposti osoitteesta https://www.tekniikkaosat.fi/ kilpailukykyiseen hintaan.

Verkkokaupan valikoimasta löydät parhaat kaiuttimet niin tiukempaankin budjettiin kuin laatutietoiselle hifistelijälle, joka haluaa kaiuttimilta vain parasta. Saat tilaamasi tuotteet suoraan kotiin nopealla toimituksella ja 14 päivän avoimella kaupalla. Kun panostat laadukkaalla äänentoistolla varustettuihin kaiuttimiin, huoneenkin akustiikka paranee kertaheitolla!

Minne kaiuttimet kannattaa sijoittaa?

Kun olet saanut upouudet kaiuttimet kotiisi, paras paikka niille on siellä, missä ne voivat muodostaa kuuntelupaikan välille kolmion muotoisen kuvion. Kaiuttimet tulee siis asettaa yhtä kauas toisistaan kuuntelupaikkaan nähden. Tätä varten kaiuttimille kannattaa hankkia tietysti riittävän leveä tila, jolloin ne pystytään sijoittamaan riittävän etäälle toisistaan.

Jos sinulla on käytössä alataajuuskaiutin eli subwoofer, paras paikka tälle on asentaa se kaiuttimien kanssa samalle etäisyydelle, mutta ei koskaan keskelle huonetta, sillä mikäli sijoitat subwooferin keskelle huonetta, ääni heijastuu huonekaluista ja seinistä takaisin ja aiheuttaa basson kumoutumista.

Samalla on hyvä pitää mielessä, että monet meistä sijoittavat kaiuttimet samalle tasolle television kanssa. Usein tv-taso onkin tähän tehtävään liian matala, sillä omalle silmälle on tietysti huomattavasti mukavampaa katsella televisiota silloin, kun ruutu on silmien tasolla. Tällöin kaiuttimien ja kuuntelupaikan väliin voi myös jäädä esimerkiksi sohvapöytä.

On hyvä varmistaa, ettei kaiuttimien ja kuuntelupaikan välissä ole muita huonekaluja tai esineitä, sillä ne häiritsevät äänen kulkua. Tämän estämiseksi voit sijoittaa kaiuttimet esimerkiksi seinälle tai erilliselle jalustalle. Kaiuttimet ovat ihanteellisella korkeudella silloin, kun ne ovat suurin piirtein pääsi korkeudella tai aavistuksen sen yläpuolella. Suuntaa lopuksi kaiuttimet vielä suoraan kuuntelupaikkaa kohti.

Kiinnitä huomiota huoneen pintoihin

Monet unohtavat kaiuttimien sijaintia valittaessa, että myös se tila, jossa musiikkia kuunnellaan tai elokuvia katsellaan, vaikuttaa merkittävällä tavalla kaiuttimien äänenlaatuun. Kovat pinnat, kuten katto, ikkunat ja paljaat seinät heijastavat ääntä, kun taas pehmeämmät pinnat imevät ääntä parantaen samalla äänenlaatua.

Tästä syystä sisustuksessa kannattaa suosia paljon pehmeitä pintoja. Suuria muutoksia huoneeseen ei itse asiassa edes tarvitse tehdä, sillä suuret paksut matot ja muhkeat sohvatyynyt ajavat asiaa mainiosti. Lisäksi on hyvä pitää mielessä jo kaiuttimien asennusvaiheessa, että tehtävään kannattaa varautua tarpeeksi pitkillä johdoilla, jotka voit nekin helposti tilata tekniikkaosat.fi-verkkokaupasta. Näin pystyt sijoittamaan kaiuttimet optimaalisesti oikeaan paikkaan.