Esimerkkejä äänitekniikan voimasta

Ääniefekteillä ja -tekniikalla on suuri merkitys esimerkiksi elokuvissa, teatterissa ja jääkiekko-otteluissa. Oikeanlainen ääni auttaa luomaan tunnelmaa. Kuvittelepa hetki vaikkapa kauhuelokuvaa ilman laadukkaalla äänitekniikalla toteutettuja ääniefektejä. Ellet muuten usko, kokeile katsoa tällaista elokuvaa ilman ääniä ja huomaat pian, kuinka elokuvan tunnelmasta ja vaikuttavuudesta katoaa saman tien suuri osa. Kerromme tässä artikkelissa lisää esimerkkejä äänitekniikan voimasta.

Lisää tunnelmaa autoiluun äänitekniikan voimalla

Autoilu on monen lempipuuhaa, siitäkin huolimatta, että autoiluun ja auton omistamiseen uppoaa helposti paljon rahaa, jolloin jopa autolaina voi olla tarpeen. Myös autoilun tunnelmaa voi lisätä oikein valitulla äänitekniikalla, sillä oma lempimusiikki soi auton rajoitetussa tilassa erityisen hyvin, kunhan vain auton äänitekniikasta on huolehdittu. Musiikki luo autoiluun aivan erityistä tunnelmaa.

Äänitekniikan avulla autossa voi kuunnella myös esimerkiksi äänikirjoja, kunhan vain varmistaa, että pystyy keskittymään kirjan jännittävään juoneen ja autoiluun yhtaikaa turvallisella tavalla. Auton ratissa ei saa hätkähtää, vaikka tarinassa tapahtuisi hiuksia nostattava murha tai muu jännittävä tapahtuma, jota äänitehosteet vielä tehostavat.

Äänitekniikalla oli suuri osuus Lordin Euroviisumenestyksessä

Kaikki suomalaiset muistavat Lordin Euroviisuissa aikaansaaman jymy-yllätyksen, suoranaisen jytkyn, Lordin voitettua koko potin. Persoonallisen Lordin on uutisoitu möykkäävän jopa Euroopan halki. Pyro- ja äänitekniikalla oli eittämättä suuri merkitys Lordin loistokkaassa Euroviisuesityksessä ja -menestyksessä.

Lordin historia alkoi 90-luvun alussa, vuonna 1992. Lordin persoonallinen tyyli on purrut moniin heavy metallin ja hard rockin ystäviin, etenkin siitä syystä, että Lordi tehostaa musiikkiaan erinomaisella äänitekniikalla, hirviöteemaisilla esiintymisasuilla, kauhuelementeillä sekä pyrotekniikalla. Lordi hyödyntää näitä elementtejä niin konserteissaan kuin musiikkivideoissaankin.

“Would You Love a Monsterman?” tivaa Lordin hittisingle, jonka avulla Lordi pääsi nousemaan julkisuuteen. Tämä tapahtui vuonna 2002. Yhtye julkaisi vielä saman vuoden aikana esikoisalbuminsa ja on siitä lähtien esiintynyt aktiivisella otteella maailman ympäri. Pyrotekniikan käytössä Lordi on hakenut vaikutteita legendaariselta Kiss-yhtyeeltä ja kauhuelementteihinsä se on hakenut innoitusta kauhuelokuvista. Näin on muodostunut ainutlaatuinen ja uniikki esiintymistyyli, josta Lordi on erityisen tunnettu. Pyrotekniikkaa on käytetty myös yhtyeen soittimissa.

Yhtyeen nykyisiä jäseniä ovat Mr. Lordi, Amen, Hella, Mana sekä Hiisi. Ainoastaan laulusta vastaava Mr. Lordi ja kitaraa soittava Amen ovat yhtyeen alkuperäisjäseniä. Hella, joka vastaa laulusta ja koskettimista, on ollut mukana vuodesta 2012 lähtien, rumpali Mana vuodesta 2012 lähtien ja basisti Hiisi vuodesta 2019 lähtien. Yhtyeen entisiä jäseniä ovat basisti G-Stealer, basisti Magnum, kosketinsoittaja Enary, basisti Kalma, rumpali ja laulaja Kita, kosketinsoittaja Awa, basisti OX sekä rumpali Otus. Tämän lisäksi yhtyeessä on vieraillut väliaikaisina kiertuejäseninä rumpali The Drummer sekä kosketinsoittaja Nalle.

Tähän mennessä yhtye on julkaissut albumit Get Heavy, The Monsterican Dream, The Arockalypse, Deadache, Babez for Breakfast, To Beast or Not to Beast, Scare Force One, Monstereophonic – Theaterror vs. Demonarchy sekä Sexorcism. Yhtyeen faneille on luvassa ilouutisia, sillä Lordi ei suinkaan ole levännyt laakereillaan, vaan lisää vaikuttavaa musiikkia on luvassa. Lordin odotetaan nimittäin julkaisevan uuden albumin jälleen ensi vuonna, 31. tammikuuta 2020. Albumin nimi on Killection. Fanit odottavat jo innoissaan, millaisia elementtejä tässä albumissa on hyödynnetty.