Luksuskodin elementit

Luksukodin huonekalut valitaan huolella.

Yhä useampi haaveilee luksuskodista ja yhä useampi suomalainen myös toteuttaa tämän unelmansa. Luksuskoti voi olla yhtä hyvin itselle rakennettu omakotitalo, kuin laadukkain materiaalein remontoitu kerrostaloasuntokin. Meillä on erilaisia näkemyksiä siitä, millainen koti on luksuskoti, mutta yhteistä kaikille näille on se, että luksuskodin rakentamiseen on käytetty laadukkaita materiaaleja. Luksuskodit rakennetaan käyttäen ylellisiä elementtejä, kuten laadukasta betonia. Luksustalot ovat lähes poikkeuksetta arvostettujen arkkitehtien suunnittelemia. Valmiit talopaketit harvemmin ovat luksuskoteja. Myös arvoalueiden, kuten Helsingin Ullanlinnan, kerrostaloasuntoja pidetään yleisesti luksuskoteina ja niistä käydäänkin kovaa asuntokauppaa rikkaiden keskuudessa. Luksuskodin tunnistaa sen ulkoisesta olemuksesta, mutta myös kodin sisältä näkee onko kyseessä arvoasunto tai luksuskoti. Arvokkaan kodin keittiö huokuu laadukkaita materiaaleja. Keittiön tasot ovat graniittia ja kvartsitasoja ja kodinkoneet ovat nekin sieltä hintaluokan kalleimmasta päästä. Arvokkaiden kotien kylpyhuoneet ovat nekin viimeisen päälle laitettuja. Kalliit ja laadukkaat materiaalit on usein yhdistetty korkealuokkaisiin kylpyhuonekalusteisiin. Monesta arvoasunnosta löytyy oma spa-osasto. Usein luksuskodit ovat myös isoja neliömäärältään ja kodit toimivat erinomaisesti myös edustuksessa.

Luksuskotiin kuuluu laadukas elektroniikka

Luksuskotiin kuuluu lähes poikkeuksetta laadukas elektroniikka, kuten erilaiset ykkösluokan musiikkivehkeet ja audiolaitteet, joita päivitetään aika ajoin uudempiin versioihin. Nykyään yhä useampi tilaa luksuskaiuttimet arvokotiinsa. Niillä musiikin kuunteleminen suurissakin tiloissa kuulostaa siltä, kuin olisi livekeikalla. Myös televisio on viimeisintä huutoa ja kooltaan hyvin massiivinen. Telkkareita on useita ja vähintään yksi on sijoitettu kylpyhuoneeseen, jossa sitä voi katsella poreammeesta käsin. Usein luksuskodista löytyy myös oma pieni ja näppärä elokuvateatteri, jossa laatuleffoista voi nauttia vaikka joka ilta kera samppanjan ja vaahtokarkkien. Muita arvokodin elektronisia laitteita ovat korkealaatuiset ja tehokkaat tietokoneet, pelikonsolit ja erilaiset älylaitteet, joita koti voi helposti olla pullollaan. Kodista löytyy lähes poikkeuksetta erilaisia kodin valvontajärjestelmiä; ovathan luksuskodit myös pitkäkyntisten suosiossa. Etäohjattavilla turvalaitteilla kodin voi suojata älykkäästi ja se onkin monen arvokodin omistajan suosiossa. Arvokodin pelihuone on jokaisen pelaamista harrastavan lempipaikka. Huoneeseen on sijoitettu viimeisintä huutoa olevat pelikonsolit, hyvät kaiuttimet ja laadukas sekä tehokas televisio. Pelihuoneen kaapista löytyvät tietenkin myös kaikki uusimmat pelit. Arvokodeille on siis hyvin tavanomaista, että kotiin haalitaan paljon erilaisia laadukkaita sekä tehokkaita elektroniikkalaitteita, jotka ovat aina uusimpia ja hienoimpia.

Luksuskodin huonekalut ovat laatua täynnä

Myös kaikkien huoneiden kalusteet ovat luksuskodissa kalliita, moderneja ja hienoja. Ne on valittu erittäin huolella tukemaan kodin muuta tyyliä. Furnitureboxin sängyt ovat laadun huipulta, joten ne sopivat erinomaisesti luksuskodin sisustukseen. Huonekalujen hankintaan käytetään paljon aikaa ja rahaa. Mikäli keittiöön sopiva tuoli löytyy Italiasta, ei luksuskodin omistaja aikaile hetkeäkään vaan tilaa tuolin kotiinsa maksoi, mitä maksoi. Sohvat ja sohvatuolit ovat laadukkaita, usein käsityönä tehtyjä. Luksuskodissa panostetaan myös vierashuoneisiin. Vieraiden on ylellistä majoittua luksuskodin omistajan luona, jossa vierashuone on hienompi, kuin yksikään hotellihuone. Arvokodissa panostetaan myös taiteeseen. Laadukas ja huolella valittu taide viimeistelee luksuskodin ilmeen. Luksuskoteja on siis jo paljon meillä Suomessa. Luksuskodin voi tunnistaa monesta eri seikasta. Ensinnäkin niiden rakennusmateriaalit ovat poikkeuksetta laadun huipulta. Toisekseen myös sisätilojen materiaaleista voi tunnistaa luksuskodin sillä luksuskodeissa käytetään kalliita ja kestäviä materiaaleja. Kolmannekseen usein elektroniikka kertoo arvokodista. Mikäli kodista löytyy paljon huipputekniikkaa, voi kyseessä olla luksuskoti. Neljänneksi luksuskodin huonekalut ovat huolella valittua käsityötä. Bulkkikamaa luksuskodista ei löydy!